Matkailukohteet ja nähtävyydet

Navigoinnista oikealta klikkaamalla eteenpäin löydät kunkin kunnan matkailukohteet ja nähtävyydet.

Länsi- Uusimaalla on tarjota matkailijalle paljon mielenkiintoista nähtävää. Alueelta löytyy monia mielenkiintoisia kirkkoja, kuten keskiajalla rakennettu Lohjan Pyhän Laurin kirkko tai Suomen ensimmäiseksi pääkaupungiksi sanotun 1300-luvulla rakennetun Raaseporin linnan rauniot sekä muita mielenkiintoisia linnoja ja kartanoita.

Museoita alueelta löytyy kymmeniä. Esimerkkeinä Tytyrin kaivosmuseo Lohjalla tai Kovelan traktorimuseo Nummi-Pusulassa.

Vanha kaupunki  Tammisaaressa on nimensä mukaisesti Tammisaaren vanhinta osaa, jotkut rakennukset jopa 1700-luvulta. Vanhan kaupungin kadunnimet kertovat omavaraisesta kaupungista, jossa olivat edustettuina kaikki tarvittavat ammatit, kuten Liinakankurinkatu, Hatuntekijänkatu ja Hansikkaantekijänkatu. Kannattaa tutustua.

Kaikki rakastavaiset suuntaavat tiensä Hangon Puistovuorille, jossa sijaitsee Rakkauden polku. Sieltä on mahtavat näköalat merelle ja kaupunkiin. Polun varrella, aivan meren äärellä sijaitsee myös hiidenkirnu. Alue on lisäksi mainio lintujen seurantapaikka.

Neljän tuulen tupa Hangossa sijaitsee Pienellä Mäntysaarella noin 3 km keskustasta. Kahvilalla, jonka ensimmäinen nimi oli Café Lilla Tallholmen, on ollut useita omistajia. Historiallisesti kuitenkin kaikkein mielenkiintoisin on C.G.E. Mannerheim. Hän osti  kahvilan vuonna 1927 ja ensimmäiseksi hän muutti kahvilan nimen "Neljän Tuulen Tuvaksi". 

Sotahistoriasta kiinnostuneille oiva kohde on Russarön saari. Saari oli Suomenlahden Meripuolustusalueen alaisen Porkkalan Rannikkopataljoonan vartiolinnake, joka avautuu (rajoitetusti) kesällä 2009 ensimmäisen kerran yleisölle. Russarö liittyy vahvasti Suomen merenkulun historiaan sekä meripuolustuksen historiaan.

Myös kuntien omilta sivuilta löydät tarkempaa tietoa matkailukohteista ja nähtävyyksistä.

Olet tässä:  Matkailukohteet ja nähtävyydet
Sivun alkuun