Länsi.fi
YRITTÄMINEN
Suomeksi på Svenska   |  Kysy lisää   |  Paluu kotisivulle Paluu kotisivulle |  Sivukartta Sivukartta  |  TulostaTulosta   |   
   

Ruukeista ja kaivoksista nano-teknologiaan

Länsi-Uusimaalla on vahvaa teollista osaamista jo vuosisatojen takaa. 1500-luvulla Lohjan Ojamolla avattiin Suomen ensimmäinen ruukki ja 1600-luvulla Pohjan pitäjästä tuli Suomen raudan valmistuksen keskus.

Viime vuosina Lohjanharjulla on tehty merkittävää työtä nanoteknologian saralla ja Karkkila, joka on perinteisesti tunnettu metalliteollisuudestaan, kasvaa merkittäväksi alueeksi muun muassa biotekniikan ja elintarviketeollisuuden huipputeknologiassa. Vahva historia viitoittaa alueella tietä edelläkävijyyteen.

Masuuneista designiin ja kulttuuriin - luovan alan keskittymä
Alueet, jotka ennen toimivat Suomen teollisuuden keskuksina, ovat nousemassa merkittävään asemaan matkailun, tapahtumien ja luovan toiminnan keskittyminä. Fiskarsin alueelle muuttaa yhä enemmän luovan alan ja designin edustajia - käsityöläisiä, muotoilijoita ja taiteilijoita. Billnäsistä on muodostumassa Suomen tapahtumien -keskittymä.

Lisätietoa:
Fiskars, www.fiskarsvillage.fi/fi/
Billnäss, www.billnas.fi/
Karkkila, www.urakarkkilassa.fi

Helsinkiin alle puolessa tunnissa ja Turkuun tunnissa

Länsi-Uudenmaan hyvä sijainti metropolialueen lähellä, uuden E18-moottoritien varrella takaa nopeat yhteydet niin Turun kuin pääkaupungin suuntaan. Helsinkiin pääsee jopa alle puolessa tunnissa. E18-tie on Suomen tärkeimpiä kansainvälisiä yhteyksiä ja sen vaikutukset ovat erityisen voimakkaita logistiikkaan liittyvillä aloilla.

Lisätietoa:
E18-moottoritie, www.E18.fi

Satamat mahdollistavat yhteydet Europpaan ja muualle maailmaan

Hangon satama on Suomen eteläisin satama, josta on nopea yhteys Keski-Eurooppaan, kaikkialle Suomeen ja Venäjälle. Hangon satama toimii tehokkaasti ja turvallisesti myös talvisaikaan. Inkoon syväsatama on yleinen satama, joka tarjoaa kaikkia alus- ja lastinkäsittelypalveluja sekä huolintaa ja laivanselvitystä.

Lisätietoa:
Hangon Satama, www.portofhanko.fi
Inkoon Satama, www.inkooshipping.fi

Osaavat tekijät viihtyvät alueella

Länsi-Uudeltamaalta löytyy osaavaa työvoimaa, jolle asumisen laatu merkitsee tutkimusten mukaan paljon. Halu kasvattaa lapset puhtaassa ja viihtyisässä ympäristössä lähellä metropolialuetta koetaan tärkeäksi. Pääkaupunkiseutua edullisemmat tontit yhdistettynä hyvää sijaintiin ja kulkuyhteyksiin innostavat ihmisiä muuttamaan Länsi-Uudellemaalle.

Katso lisää Asuminen

Yrittäjän Navigaattori - koordinaatit yrittämiseen

Yrittäjän Navigaattori -verkkopalvelusta yrityksen perustamista harkitseva tai jo toimiva yritys löytää kaikki palvelut keskitetysti yhden osoitteen kautta. Sivustolta löytyvät kaikki yrittämiseen tarvittavat tiedot, lomakkeet, linkit ja alueen yhteyshenkilöt.

Yrittäjän Navigaattori on osa valtakunnallista Yritys-Suomi -palvelua. Palvelu on osa Länsi-Uusimaan Seudullisten Yrityspalveluiden toimintaa. Verkoston palveluihin kuuluvat yritysten perustamiseen ja kehittämiseen liittyvät neuvonta- ja koulutuspalvelut.

Tutustu Yrittäjän Navigaattori -verkkopalveluun, www. yrittajannavigaattori.fi

 

 


Artikkelit

Kuvat
Kaikki kuvat>>
Videot
Esitteet
palvelupaletti
Yrittäminen                          
Novago Yrityskehitys Oy
Yrittäjän Navigaattori
Kauppakamari
Tilastoja alueelta

Hanko | Inkoo | Lohja | Raasepori | Siuntio