YRITTÄMINEN


KASVU on uusiutumiskykyä, taipuisaa teollisuutta ja cleantechiä

Läntisen Uudenmaan teollisuus käy voimakasta rakennemuutosta, joka alkoi vuoden 2008 jälkipuoliskolla. Viime vuosina Lohjanharjulla on tehty merkittävää työtä nanoteknologian, biotekniikan ja elintarviketeollisuuden huipputeknologiassa. Vahva historia viitoittaa alueella tietä edelläkävijyyteen. Nyt teollusuus toimia-alana tekee uusia aluevaltauksia mm. HINKU ja energiatehokkuuden huomioiminen tuotannossa, VESIliiketoiminnan hyödyntäminen ja Kestävä Liiketoiminnan mahdollisuudet.

Vesitehokas yhteiskunta
Länsi-Uudenmaan toteutukseen satsataan perustamalla osaamiskeskittymä ja verkottamalla alan toimijat ja kehitystahot kansallisesti ja kansainvälisesti paikallisten toimijoiden kanssa kestävän kehityksen edistämiseksi. Tarkoituksena on tukea yrityksiä uusien tuotteiden kehittämisessä, luoda uusia työpaikkoja, tuoda uutta teknologista osaamista alueelle ja välittää eteenpäin sekä tukea maailmanlaajuista vesialaa ja suomalaisen vesiliiketoiminnan kasvua.

Masuuneista designiin ja kulttuuriin - luovan alan keskittymä
Alueet, jotka ennen toimivat Suomen teollisuuden keskuksina, ovat nousemassa merkittävään asemaan matkailun, tapahtumien ja luovan toiminnan keskittyminä. Fiskarsin alueelle muuttaa yhä enemmän luovan alan ja designin edustajia - käsityöläisiä, muotoilijoita ja taiteilijoita. Billnäsistä on muodostumassa Suomen tapahtumien -keskittymä.

Lisätietoa Fiskars www.fiskarsvillage.fi/fi/ - Billnäss www.billnas.fi/

Tiesitkö, että änsi-Uusimaalla on vahvaa teollista osaamista jo vuosisatojen takaa. 1500-luvulla Lohjan Ojamolla avattiin Suomen ensimmäinen ruukki ja 1600-luvulla Pohjan pitäjästä tuli Suomen raudan valmistuksen keskus.
Helsinkiin alle puolessa tunnissa ja Turkuun tunnissa

Länsi-Uudenmaan hyvä sijainti metropolialueen lähellä, uuden E18-moottoritien varrella takaa nopeat yhteydet niin Turun kuin pääkaupungin suuntaan. Helsinkiin pääsee jopa alle puolessa tunnissa. E18-tie on Suomen tärkeimpiä kansainvälisiä yhteyksiä ja sen vaikutukset ovat erityisen voimakkaita logistiikkaan liittyvillä aloilla. Lisätietoa E18-moottoritie www.E18.fi

Satamat mahdollistavat yhteydet Europpaan ja muualle maailmaan

Hangon satama on Suomen eteläisin satama, josta on nopea yhteys Keski-Eurooppaan, kaikkialle Suomeen ja Venäjälle. Hangon satama toimii tehokkaasti ja turvallisesti myös talvisaikaan. Inkoon syväsatama on yleinen satama, joka tarjoaa kaikkia alus- ja lastinkäsittelypalveluja sekä huolintaa ja laivanselvitystä.

Lisätietoa Hangon Satama www.portofhanko.fi - Inkoon Satama www.inkooshipping.fi


Osaavat tekijät viihtyvät alueella

Länsi-Uudeltamaalta löytyy osaavaa työvoimaa, jolle asumisen laatu merkitsee tutkimusten mukaan paljon. Halu kasvattaa lapset puhtaassa ja viihtyisässä ympäristössä lähellä metropolialuetta koetaan tärkeäksi. Pääkaupunkiseutua edullisemmat tontit yhdistettynä hyvää sijaintiin ja kulkuyhteyksiin innostavat ihmisiä muuttamaan Länsi-Uudellemaalle.

Katso lisää Asuminen


Yrittäjän Navigaattori - koordinaatit yrittämiseen

Seudullinen yrityspalvelu, joka on osa valtakunnallista Yritys-Suomi -palvelurakennetta, palvelee asiakkaitaan laaja-alaisen yleisneuvonnan, yrityksen perustamisen, yrityksen kehittämisen, rahoituksen ja omistajanvaihdoksen sekä yrityksen sijoittumisen kysymyksissä.

Sen tehtävänä on selvittää asiakkaan palvelutarve ja löytää tunnistettuja tarpeita vastaavat ratkaisut sekä ohjata asiakas palveluverkoston muulle asiantuntijalle niiden tarpeiden osalta, joihin ratkaisu ei löydy seudullisesta yrityspalvelusta.
Tutustu www. yrittajannavigaattori.fi

 

 

Olet tässä: 
Sivun alkuun